Oprichter de Filosoos

Mijn naam is Michiel Dekker, ik ben in 1966 geboren en ik woon, als co-ouder, met mijn twee zoons (1998 en 2000) en dochter (2003) in Amstelveen. Het is wel grappig dat ik een Filosofiegroep heb opgericht. Vooral grappig omdat ik mezelf niet snel als een groepsmens zal omschrijven. Ik ben meer iemand die zijn eigen gang gaat. Aan de ene kant een behoorlijke einzelgänger, maar aan de andere kant heb ik ook een zeer sociale kant. Afhankelijk van hoe je het woord “sociaal” definieert (interessante discussie!).
Vooral in één-op-één situaties ben ik erg nieuwsgierig en belangstellend en ga ik graag meteen de diepte in. Hoe diepzinniger of persoonlijker de gesprekken, hoe meer ik in mijn element zit. Met koetjes-en-kalfjes gesprekken heb ik weinig tot niets.

Door met name mijn kinderen heb ik mezelf pas goed leren kennen toen ik bijna veertig was. Door die enorme boost van opgedane zelfkennis kwam ik erachter dat ik heel veel behoefte aan diepgang had waar ik vrijwel niets mee deed. Ook door een gebrek aan gelijkgestemden om mij heen.

Omdat ik weinig tot geen filosofiegroepen in mijn regio tegenkwam en ik bovendien uitgesproken ideeën had over wat voor filosofiegroep bij mij zou passen, besloot ik al snel om er dan maar zelf een op te gaan richten.
En zo kwam de Filosoos tot stand.

Michiel Dekker

André Gide, Frans schrijver en winnaar Nobelprijs literatuur 1947 (1869 – 1951)

 

“Als een filosoof je een antwoord geeft, versta je je eigen vraag niet meer.”

 

Theo Maassen, Nederlands cabaretier (1966 – )

“Filosofen zijn mensen die de hele dag nadenken over de zin van het leven. Ik weet niet wat de zin van het leven is, maar volgens mij in ieder geval niet iets om daar de hele dag over na te lopen denken.”