Democratie

De VS heeft de neiging om democratie over de wereld te verspreiden, al ware het een religie. Maar mag VS wel over een democratie spreken als bijna de helft van de bevolking niet voor zijn staatshoofd heeft gekozen?

Immers werd de laatste verkiezing nipt gewonnen door Bush. Aan de andere kant, is ons meerpartijenstelsel een “betere” vorm van democratie? Er is meer keus, maar tegelijkertijd meer consensus. En hoe zit het met de geschiedenis van de democratie? Hoe is deze ontstaan en aan welke voorwaarden moet een samenleving voldoen om een democratie kans van slagen te bieden?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>